Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je nacrt 2. Poziva „Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo“

Poziv se provodi u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a namijenjen je malim, srednjim i  Mid-cap (srednje kapitaliziranim) poduzećima koja imaju udio troškova energije u prihodu ≥ 2,00% u 2023. godini.

Ukupno raspoloživa sredstva: neslužbeni ukupni raspoloživ iznos bespovratnih sredstava Poziva je 148.000.000,00 EUR, iznos potpore za MSP-ove od 70.000,00 do 995.421,06 EUR, a za srednje kapitalizirana poduzeća od 265.445,62 do 4.645.298,29 EUR.

Intenzitet potpore: 35 – 80% prihvatljivih troškova, ovisno o veličini poduzeća, lokaciji ulaganja i vrsti troška
Cilj Poziva je poduprijeti bržu i bolju prilagodbu gospodarstva trenutnim i budućim ekološkim zahtjevima te kroz ulaganja u zelenu tranziciju i stvaranje zelenih vještina utjecati na smanjenje negativnih učinaka na klimu i okoliš, povećanu održivost proizvodnje, očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta te jačanje lokalne i regionalne konkurentnosti.

Zaprimanje projektnih prijava će prema najavi biti od siječnja do lipnja 2024.

U nastavku možete preuzeti brošuru s više informacija o prihvatljivim aktivnostima, troškovima, intenzitetima sufinanciranja i dokumentaciji koju je potrebno pripremiti za natječaj. U sklopu Poziva Mazarsov Odjel za potpore nudi uslugu razvoja projektne ideje, pripreme, prijave i provedbe projektnog prijedloga. Obratite nam se za više detalja.

Document

Mazars Sažetak_​Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo