Otvoren natječaj za dokazivanje inovativnog koncepta za MSP-ove i znanstvene organizacije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Dokazivanje inovativnog koncepta“.

Poziv se provodi u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima te znanstvenim organizacijama za sufinanciranje razvoja inovativnih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa u početnoj fazi razvoja.

Ukupna raspoloživa sredstva: Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava Poziva je 36.165.000,00 HRK. Najniži iznos za pojedini projekt iznosi 200.000,00 HRK, a najviši 500.000,00 HRK.

Vrsta i intenzitet potpore: putem Poziva dodjeljivat će se Potpore za istraživanje i razvoj i Potpore za inovacije za MSP-ove. Intenzitet sufinanciranja troškova kreće se od 50% do 70% ovisno o vrsti troška.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se izradu prototipa i demonstraciju tehničke izvedivosti uzimajući u obzir neizvjesnost ishoda početnog istraživanja i razvoja. Prihvatljive kategorije troškova za sufinanciranje uključuju troškove plaća zaposlenika, vanjskih usluga istraživanja, savjetodavnih usluga za upravljanje inovacijskim ciklusom, amortizacije instrumenata i opreme neophodne za provedbu projekta te materijala i sitnog inventara za potrebe projekta.

Prijavitelji koji su poduzeća projekt provode samostalno, a javne istraživačke organizacije projekt provode u obveznom partnerstvu s Prepoznatim centrom. Prijavitelji koji su privatne istraživačke organizacije projekt mogu provoditi samostalno ili u partnerstvu s Prepoznatim centrom.

Rok za predaju projektnih prijedloga: 31.1.2023. godine

U nastavku možete preuzeti brošuru s više informacija o prihvatljivim aktivnostima, troškovima, intenzitetima sufinanciranja i dokumentaciji koju je potrebno pripremiti za natječaj. U sklopu Poziva Mazarsov Odjel za potpore nudi uslugu razvoja projektne ideje, pripreme, prijave i provedbe projektnog prijedloga. Obratite nam se za više detalja.

Document

Mazars Sažetak - Dokazivanje inovativnog koncepta